Παρασκευή, 22 Οκτ, 2021

  • ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΙΒΥΗ
  • Κατά 28% αυξήθηκε το επιδημιολογικό φορτίο
  • ΝΕ ΗΜΑΘΙΑΣ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ Α. ΞΑΝΘΟΥ
  • Παρουσίαση του βιβλίου "Ερωτας Μάγος" στη Βέροια
  • ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΑΣΟΚ ΧΩΡΙΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ,ΔΕ ΝΟΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ
  • Συγκέντρωση ενάντια στην ακρίβεια στη Βέροια
ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΙΒΥΗ1 Κατά 28% αυξήθηκε το επιδημιολογικό φορτίο2 ΝΕ ΗΜΑΘΙΑΣ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ Α. ΞΑΝΘΟΥ3 Παρουσίαση του βιβλίου "Ερωτας Μάγος" στη Βέροια4 ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΑΣΟΚ ΧΩΡΙΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ,ΔΕ ΝΟΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ5 Συγκέντρωση ενάντια στην ακρίβεια στη Βέροια6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Το «νέο σχολείο»...

Το «νέο σχολείο», που διαμορφώνεται ακολουθώντας τις κατευθύνσεις της ΕΕ και του ΟΟΣΑ και που αποτυπώνεται στον πρόσφατο νόμο, που πέρασε καλοκαιριάτικα η κυβέρνηση της ΝΔ, κάνει το ταξικό σχολείο, το σχολείο των κοινωνικών φραγμών ακόμα χειρότερο.Το κράτος απαλλάσσεται από τις ευθύνες του για τη χρηματοδότηση και τη λειτουργία των σχο... Περισσότερα

Με συμμετοχή και από τη Νάουσα η απεργιακή συγκέντρωση των υγειονομικών στην Αθήνα

από Η Άλλη Άποψη
Με συμμετοχή και από τη Νάουσα η απεργιακή συγκέντρωση των υγειονομικών στην Αθήνα

Με μια ιδιαίτερα μαζική και μαχητική απεργιακή κινητοποίηση (υπήρχε και συμμετοχή από τη Νάουσα), που εκτιμάται ως από τις μαζικότερες των τελευταίων ετών, που ολοκληρώθηκε με δυναμική συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας, οι υγειονομικοί διεκδίκησαν τα δικαιώματά τους, στο πλαίσιο της σημερινής 24ωρης πανελλαδικής τους απεργίας. Αποφάσεις για τη σημερινή πρώτη απεργία υγειονομικών στην Ευρώπη μετά την πανδημία, έχουν λάβει όλα τα σωματεία εργαζομένων των νοσοκομείων, οι Ομοσπονδίες Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ), Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), Εργαζομένων στην Ειδική Αγωγή (ΠΟΜΕΕΑ), Συλλόγων Επιστημονικού Προσωπικού Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και η ΕΙΝΑΠ.

Η απεργιακή συγκέντρωση της Αθήνας ξεκίνησε νωρίς το πρωί από την πλατεία Μαβίλη και στη συνέχεια έγινε πορεία με κατάληξη το υπ. Υγείας, ενώ στη διάρκειά της εισέρχονταν σωματεία υγειονομικών, όπως του «Ευαγγελισμού» αλλά και σωματείων, επιτροπών και ενώσεων αναπήρων και φορέων με μαζικές προσυγκεντρώσεις που πραγματοποίησαν (Ευαγγελισμός - πλ. Κοραή).

«Δώστε κρατικές επιχορηγήσεις, τα νοσοκομεία δεν είναι επιχειρήσεις» και «Δώστε λεφτά για Πρόνοια - Υγεία και όχι για του ΝΑΤΟ τα σφαγεία», ήταν μερικά μόνο από τα συνθήματα που κυριάρχησαν στη διάρκεια της κινητοποίησης και τα οποία βροντοφώναξαν οι διαδηλωτές από δεκάδες σωματεία, επιτροπές αγώνα συμβασιούχων από νοσοκομεία και μονάδες Υγείας και Πρόνοιας, στέλνοντας μήνυμα αποφασιστικής συνέχισης και κλιμάκωσης του αγώνα τους.

Η μαζική απεργιακή κινητοποίηση και η αποφασιστικότητα των υγειονομικών ανάγκασαν το υπουργείο Υγείας και τον υφυπουργό Βασίλη Κοντοζαμάνη να δεχτεί τελικά αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας των Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία, των συμβασιούχων και σωματείων νοσοκομείων. Ωστόσο ο υφυπουργός επικαλούμενος την έλλειψη χρόνου δεν δέχτηκε την αντιπροσωπεία της ΟΕΝΓΕ, γεγονός που καταγγέλθηκε.

Στη συνάντηση ο υφυπουργός δεν δεσμεύτηκε σε κανένα από τα αιτήματα που του έθεσαν οι υγειονομικοί, επιβεβαιώνοντας περίτρανα ότι και η σημερινή κυβέρνηση συνεχίζει το σε βάρος τους εμπαιγμό και ότι τα «χειροκροτήματα στους ήρωες υγειονομικούς», ήταν το αποπροσανατολιστικό περιτύλιγμα για να κρύψει την άρνησή της να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματα.

Συγκεκριμένα στο θέμα των 4.000 προσλήψεων επικουρικών που έγιναν λόγω Covid, στα νοσοκομεία, ο υφυπουργός είπε ότι ισχύει ό,τι έχει πει σε κεντρικό επίπεδο η κυβέρνηση. Δηλαδή ότι θα μονιμοποιηθούν οι νοσηλευτές που προσλήφθηκαν, ωστόσο σε ερώτηση που του έγινε σχετικά με τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί, ο υφυπουργός απέφυγε να απαντήσει. Σχετικά με τους επικουρικούς γιατρούς είπε θα γίνει προκήρυξη θέσεων, ενώ όσοι συμβασιούχοι εργάζονται μέσω ΟΑΕΔ, ανέφερε ότι οι συμβάσεις τους απλά θα παραταθούν και μετά το Γενάρη - Φλεβάρη, οπότε και λήγουν.

Ο υφυπουργός κινήθηκε στην εμπέδωση της λογικής «ευτυχώς που υπάρχουν και οι χορηγοί και των ΣΔΙΤ»... Παράλληλα απέφυγε να δεσμευτεί σε μια σειρά αιτημάτων και ζητημάτων που του τέθηκαν (μονιμοποίηση ελαστικά απασχολουμένων στα νοσοκομεία που ανέρχονται σε 20 - 25%, ένταξη στα ΒΑΕ -δεν ήξερε καν ότι συνεδριάζει αύριο η αρμόδια επιτροπή. Η αύξηση του προϋπολογισμού δεν καλύπτει ούτε το 1/3 των απωλειών των τελευταίων τριών ετών, κάλυψη των ελλείψεων στην ΠΦΥ, επίταξη των κλινών ΜΕΘ του ιδιωτικού τομέα Υγείας, ενόψει ενός πιθανού 2ου κύματος της πανδημίας, ενιαίο κλάδο νοσηλευτών, ανανέωση των συμβάσεων των εργαζομένων στα εργολαβικά συνεργεία στην προοπτική της μονιμοποίησής τους, να σταματήσει ο αυταρχισμός στα νοσοκομεία κλπ.). Το μόνο που ανέφερε είναι ότι το ανθυγιεινό επίδομα που λαμβάνει το νοσηλευτικό προσωπικό θα εισηγηθεί να συνεχίσει να το λαμβάνει.

Αιτήματα αιχμής των υγειονομικών, μεταξύ άλλων, είναι:

Καμία απόλυση επικουρικού - συμβασιούχου. Μονιμοποίηση όλων χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Μαζικές προσλήψεις πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης μόνιμων γιατρών, όλου του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού για τη στελέχωση του δημόσιου συστήματος Υγείας.

Πλήρης, επαρκής και αποκλειστική χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό του δημόσιου συστήματος Υγείας.

Ανάπτυξη, στελέχωση με όλο το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό και εξοπλισμό όλων των δημόσιων μονάδων της ΠΦΥ.

Κατάργηση των πληρωμών των ασθενών. Δωρεάν Υγεία για όλο το λαό.

Ένταξη στα Βαρέα - Ανθυγιεινά Επαγγέλματα. Σταθερός ημερήσιος εργάσιμος χρόνος. 5ήμερο - 6ωρο - 30ωρο, με μία εφημερία τη βδομάδα και ρεπό την επόμενη μέρα.

Άμεση επαναφορά του ιατρικού μισθολογίου στα επίπεδα του 2009.

 

 

Έχει διαβαστεί 160 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Λιακάδα
Λιακάδα
Θερμοκρασία 13 °C
Άνεμος ΒΔ 1 μποφόρ

Τρίτη, 19 Οκτωβρίου

Μερική λιακάδα
Μερική λιακάδα
Θερμοκρασία 9 ως 18 °C
Άνεμος ΒΑ 1-2 μποφόρ

Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου

Κυρίως λιακάδα
Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία 9 ως 17 °C
Άνεμος ΑΝΑ 1-2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 344 επισκέπτες και 0 μέλη.