Παρασκευή, 17 Απρ, 2026

  • Κρήτη: Ακόμα και στο ξενοδοχείο που γίνεται το συνέδριο της ΓΣΕΕ, η εργοδοσία επιχειρεί να εμποδίσει την επαφή των εργαζομένων με τα Συνδικάτα
  • Το Ιράν ανοίγει τα Στενά του Ορμούζ όμως οι ΗΠΑ δηλώνουν ότι δεν άρουν τον ναυτικό αποκλεισμό στα ιρανικά λιμάνια
  • ΚΚΕ: Ολοι αυτοί που φοράνε φωτοστέφανο στην ΕΕ των λόμπι και της διαφθοράς, τώρα «βγαίνουν στα κεραμίδια» επειδή αποκαλύπτονται τα σκάνδαλά τους
  • Η Ανατ. Μεσόγειος στον χάρτη του ιμπεριαλιστικού πολέμου
  • Τμήμα Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ: 65 χρόνια από την ηρωική νίκη της Κουβανικής Επανάστασης στον Κόλπο των Χοίρων
  • Κερδισμένοι
Κρήτη: Ακόμα και στο ξενοδοχείο που γίνεται το συνέδριο της ΓΣΕΕ, η εργοδοσία επιχειρεί να εμποδίσει την επαφή των εργαζομένων με τα Συνδικάτα1 Το Ιράν ανοίγει τα Στενά του Ορμούζ όμως οι ΗΠΑ δηλώνουν ότι δεν άρουν τον ναυτικό αποκλεισμό στα ιρανικά λιμάνια2 ΚΚΕ: Ολοι αυτοί που φοράνε φωτοστέφανο στην ΕΕ των λόμπι και της διαφθοράς, τώρα «βγαίνουν στα κεραμίδια» επειδή αποκαλύπτονται τα σκάνδαλά τους3 Η Ανατ. Μεσόγειος στον χάρτη του ιμπεριαλιστικού πολέμου4 Τμήμα Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ: 65 χρόνια από την ηρωική νίκη της Κουβανικής Επανάστασης στον Κόλπο των Χοίρων5 Κερδισμένοι6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Αφαντες

Αφαντες

Δεν πέρασε πολύς καιρός από τις θριαμβολογίες της κυβέρνησης με αφορμή την αναπροσαρμογή των συντάξεων για το 2026 και το κλίμα ευφορίας που καλλιεργούσε πριν τρεις βδομάδες για την αναπροσαρμογή του κατώτατου μισθού. Μόλις σε λίγους μήνες αποδείχθηκε πόσο άνθρακας ήταν ο θησαυρός, καθώς σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ ο επίσημος πληθωρισμός σε ... Περισσότερα

ΚΚΕ: Η φωνή της λαϊκής αντιπολίτευσης μέσα και έξω από τη Βουλή

από Η Άλλη Άποψη
ΚΚΕ: Η φωνή της λαϊκής αντιπολίτευσης μέσα και έξω από τη Βουλή

Ο λαός χρειάζεται δυνατό ΚΚΕ την επόμενη μέρα μέσα και έξω από τη Βουλή, για ισχυρή εργατική - λαϊκή αντιπολίτευση. Αυτή η επιλογή απαντά στα πραγματικά του συμφέροντα, ανεξάρτητα από το αν στην κυβέρνηση θα είναι η ΝΔ ή, όπως όλα δείχνουν, ο ΣΥΡΙΖΑ. Θα αναρωτηθεί κανείς: «Γιατί πρέπει να με απασχολεί η αντιπολίτευση, αφού η κυβέρνηση είναι αυτή που με τις αποφάσεις της θα καθορίσει τη ζωή μου από την ερχόμενη Δευτέρα;».

Η απάντηση είναι αυτή: Οι αποφάσεις της κυβέρνησης θα είναι από χέρι σε βάρος του λαού. Γρήγορα τα συνθήματα θα σβήσουν και η κυβέρνηση θα κληθεί να πάρει αποφάσεις για όλα τα μεγάλα ζητήματα που τον αφορούν.

Τι θα καθορίσει αυτές τις αποφάσεις; Οι διαβεβαιώσεις του ΣΥΡΙΖΑ ότι «το κράτος έχει συνέχεια» και ότι θα εκπληρώσει όλες τις υποχρεώσεις απέναντι στους εταίρους και δανειστές. Το γεγονός ότι αναγνωρίζει το χρέος και δεσμεύεται να διαπραγματευθεί με την ΕΕ για τους όρους της αποπληρωμής του. Οτι δεν αμφισβητεί τις συνθήκες και τις αποφάσεις της ΕΕ, που συνιστούν μνημόνια διαρκείας για το λαό και βάζουν το πλαίσιο για όλους τους αντεργατικούς - αντιλαϊκούς νόμους στα κράτη - μέλη. Οτι δεσμεύεται στο κεφάλαιο για μέτρα που υπηρετούν τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης, έχοντας μάλιστα μοιράσει υποσχέσεις για «ειδική μεταχείριση» σε συγκεκριμένες μερίδες του.

Επομένως, αυτό που θα μετρήσει από Δευτέρα είναι το πόσο δυνατός θα είναι ο λαός για να αποκρούσει «τα ίδια από τους άλλους». Να μη δεθεί χειροπόδαρα στα μνημόνια του ΣΥΡΙΖΑ, που έρχονται να αντικαταστήσουν τα προηγούμενα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Γι' αυτό χρειάζεται να αναδειχτεί ο ίδιος ο λαός σε ισχυρή αντιπολίτευση, με δυνατό ΚΚΕ στο πλευρό του. Και αυτό γιατί:

Την επόμενη μέρα θα είναι εδώ όλα όσα κάνουν μαύρη τη ζωή του: Τα μονοπώλια, η ΕΕ, οι άλλοι ιμπεριαλιστικοί οργανισμοί, οι δεσμεύσεις που έχει η χώρα από τη συμμετοχή της σ' αυτούς. Αυτοί ασκούν πραγματικά την εξουσία και μόνο το ΚΚΕ έχει ξεκάθαρο μέτωπο απέναντί τους. Ολα τα άλλα κόμματα διαγκωνίζονται να αποκτήσουν την εύνοιά τους, να μπουν στα σαλόνια τους, για να ανέβουν τα σκαλιά της αστικής διαχείρισης. Μόνο το ΚΚΕ δε χορεύει στο χαβά τους και δεν μπορούν να το βάλουν στο χέρι.

Ο ΣΥΡΙΖΑ υπόσχεται στο λαό ψίχουλα, που δεν μπορούν να τον βγάλουν από το πηγάδι που τον έριξε η πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων. Κανένας νέος, καμιά οικογένεια δεν μπορεί να ζήσει με τις αυξήσεις - κοροϊδία που λέει ότι θα φέρει ο ΣΥΡΙΖΑ στον κατώτατο μισθό και στις συντάξεις. Κανένα λαϊκό σπίτι δεν πρόκειται να ανασάνει από τα βάρη στην Υγεία, την Πρόνοια, την Παιδεία, από τα μέτρα ελεημοσύνης που υπόσχεται ο ΣΥΡΙΖΑ. Πρέπει μόνος του ο λαός να οργανωθεί και να παλέψει για ουσιαστικές αυξήσεις, σε σύγκρουση με την εργοδοσία, την πολιτική που την υπηρετεί, την ΕΕ. Τέτοια γραμμή στο κίνημα έχουν μόνο τα ταξικά συνδικάτα, οι άλλοι αγωνιστικοί φορείς του κινήματος, από τις γραμμές των οποίων δρουν οι κομμουνιστές και οι κομμουνίστριες, χιλιάδες οπαδοί και φίλοι του ΚΚΕ, άλλοι ριζοσπάστες αγωνιστές.

Μέσα στη Βουλή ποιος θα κάνει αντιπολίτευση στην κυβέρνηση από τη σκοπιά των συμφερόντων του λαού; Μήπως η ΝΔ, που μαύρισε τη ζωή του; Το ΠΑΣΟΚ, που συγκυβέρνησε με τη ΝΔ και τώρα ξερογλείφεται να στηρίξει μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ; Το Ποτάμι, που είναι μια από τα ίδια και κοκορεύεται ότι μιλάει με τη «φωνή της λογικής» του κεφαλαίου και της ΕΕ; Οι φασίστες της Χρυσής Αυγής, τα μαντρόσκυλα των εφοπλιστών, των εργολάβων, της μεγαλοεργοδοσίας; 'Η μήπως οι ΑΝΕΛ, που χτίζουν την κυβερνητική συνεργασία με το ΣΥΡΙΖΑ από την προηγούμενη ακόμα Βουλή; Για να μη μιλήσουμε για το κόμμα Παπανδρέου, αν τύχει και μπει στη Βουλή. Μόνο το ΚΚΕ μπορεί να αντιπολιτευθεί μια κυβέρνηση με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ. Ισχυρό ΚΚΕ σημαίνει ισχυρή η φωνή της λαϊκής αντιπολίτευσης στη Βουλή.

Μόνο το ΚΚΕ μιλάει σήμερα και παλεύει για ανάκτηση όλων των απωλειών που είχαν οι εργαζόμενοι και τα άλλα λαϊκά στρώματα τα χρόνια της κρίσης σε μισθούς και συντάξεις, σε εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, συνολικά στο εισόδημα, από τα φορολογικά χαράτσια και τις πληρωμές σε Υγεία - Πρόνοια. Πίσω από αυτήν τη γραμμή, δεν μπορεί να υπάρξει ουσιαστική ανακούφιση του λαού. Μόνο το ΚΚΕ λέει για ξήλωμα όλου του αντεργατικού - αντιλαϊκού πλαισίου, ότι κατάργηση των μνημονίων σημαίνει ακύρωση των εκατοντάδων εφαρμοστικών νόμων και των μεσοπρόθεσμων που ψηφίστηκαν από το 2010. Σημαίνει ρήξη με την ΕΕ και πάλη για τον άλλο δρόμο ανάπτυξης.

Μόνο το ΚΚΕ έχει καθαρό το στόχο, ο λαός, οι εργαζόμενοι να πάρουν την εξουσία, να γίνουν ιδιοκτήτες του πλούτου που παράγουν, προκειμένου να απαλλαγούν από τη φτώχεια και την ανεργία, να εξαλειφθεί η εκμετάλλευση που τρώει τις σάρκες τους σε όλο τον καπιταλιστικό κόσμο. Οπως έχει καθαρό και πώς μπορεί ο λαός να κατακτήσει αυτόν το στόχο, με συμμαχία και αντιμονοπωλιακή - αντικαπιταλιστική πάλη. Ο στόχος για αποδέσμευση από την ΕΕ με λαϊκή εξουσία, κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων και μονομερή διαγραφή του χρέους, αφορά το σήμερα και όχι κάποιο μακρινό μέλλον. Γι' αυτό είναι και συνεπής υπερασπιστής των εργατικών - λαϊκών συμφερόντων.

Ισχυρό ΚΚΕ σημαίνει ελπίδα για καλύτερη ζωή, πραγματική λαϊκή ευημερία. Γιατί οι προσδοκίες του λαού δεν μπορεί να περιορίζονται στο να μη γίνουν χειρότερα τα πράγματα από χρόνο σε χρόνο, να μην του κλέψουν και άλλα. Το δυνάμωμα του ΚΚΕ θα δώσει δύναμη στο κίνημα να παλέψει για να πάρει ο λαός όχι μόνο την μπουκιά, μα όλο το καρβέλι, επειδή από αυτόν το έχουν κλέψει!

Α.Χ

Έχει διαβαστεί 646 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Γλυκιά γιασεμιά μου

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 1156 επισκέπτες και 0 μέλη.