Πέμπτη, 04 Ιούν, 2020

  • Βαθιά κρίση στην Ευρωζώνη με αβέβαιη την ανάκαμψη βλέπει η Κρ. Λαγκάρντ
  • Η Ελληνίδα Έντιθ Πιάφ, η Χαρούλα Αλεξίου είπε αντίο στο τραγούδι
  • Στάση εργασίας και στο Νοσοκομείο Βέροιας πραγματοποίησαν οι συμβασιούχοι
  • ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ: Για τη ρατσιστική δολοφονία και την κρατική καταστολή των διαδηλώσεων στις ΗΠΑ
  • ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΖΗΜΙΑΣ Από χαλαζόπτωση
  • «Απευθείας αίτημα του Τάσου Μπαρτζώκα προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης: να επιληφθεί με ταχύτητα για όλα τα ζητήματα του ΕΛΓΑ που ταλαιπωρούν τους αγρότες»
Βαθιά κρίση στην Ευρωζώνη με αβέβαιη την ανάκαμψη βλέπει η Κρ. Λαγκάρντ1 Η Ελληνίδα Έντιθ Πιάφ, η Χαρούλα Αλεξίου είπε αντίο στο τραγούδι2 Στάση εργασίας και στο Νοσοκομείο Βέροιας πραγματοποίησαν οι συμβασιούχοι3 ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ: Για τη ρατσιστική δολοφονία και την κρατική καταστολή των διαδηλώσεων στις ΗΠΑ4 ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΖΗΜΙΑΣ Από χαλαζόπτωση5 «Απευθείας αίτημα του Τάσου Μπαρτζώκα προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης: να επιληφθεί με ταχύτητα για όλα τα ζητήματα του ΕΛΓΑ που ταλαιπωρούν τους αγρότες»6

Το Σχόλιο της Ημέρας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΗΜΑΘΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΙΝΑΚΕΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ!

print
email
από Η Άλλη Άποψη
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΗΜΑΘΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΙΝΑΚΕΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ!

Το Υπουργείο Παιδείας επιδιώκει οι φετινές προσλήψεις αναπληρωτών να γίνουν με τους πίνακες του 2018 – 2019, όπως αυτοί συγκροτήθηκαν τον Απρίλιο του 2018! Εάν συμβεί αυτό χιλιάδες συνάδελφοι θα χάσουν πολλούς μήνες προϋπηρεσίας και πολλοί ακόμα θα μείνουν εκτός πινάκων. 
Το θέμα είχε ήδη τεθεί στη συνάντηση της ΟΛΜΕ με την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας στις 23/7/19. Το Υπουργείο Παιδείας επικαλείται νομικά κωλύματα, για να δικαιολογήσει την κατάσταση αυτή. 
Με αυτήν την απαράδεκτη διαδικασία, από πλευράς Υπουργείου Παιδείας, αποκλείονται από τους πίνακες και οδηγούνται στην ανεργία μία σειρά συνάδελφοι. 
Α) Συνάδελφοι που δεν είχαν κάνει πέρσι αίτηση είτε για λόγους υγείας είτε για λόγους οικογενειακούς (νέες μητέρες) είτε για άλλους λόγους. 
Β) Συνάδελφοι που αποφοίτησαν από το Πανεπιστήμιο ή απέκτησαν τίτλους σπουδών τη φετινή χρονιά. Ταυτόχρονα, υποτιμάται όλη η φετινή προϋπηρεσία αλλά και δύο μήνες από την περσινή (Μάιος, Ιούνιος), που για μια χρονιά ακόμα αποκτήθηκε με κόστος οικογενειακό και προσωπικό. 
Η διαχρονική πολιτική των κυβερνήσεων σε βάρος των αναπληρωτών εκπαιδευτικών παίρνει τον χαρακτήρα του εμπαιγμού και της αβάσταχτης ταλαιπωρίας για χιλιάδες συναδέλφους μας. 
Φυσικά, δεν είναι ούτε η γραφειοκρατία ούτε τα νομικά κωλύματα που επικαλούνται Υπουργείο και διοίκηση υπεύθυνα για αυτήν την παρωδία. Υπεύθυνοι και υπόλογοι είναι όλες ανεξαιρέτως οι κυβερνήσεις της τελευταίας τουλάχιστον δεκαετίας που υπηρετούν στοχευμένα την πολιτική των μηδενικών διορισμών, μονιμοποιώντας την ελαστική εργασία και επισφάλεια, την ανακύκλωση της ανεργίας, ακολουθώντας με ευλάβεια τις εντολές και τις απαιτήσεις των θεσμών, της ΕΕ και του ΟΟΣΑ που με θρασύτητα δηλώνουν ότι το δημόσιο σχολείο συνολικά, και η εκπαίδευση κατ’ επέκταση, χρειάζεται συρρίκνωση. 
Είναι πλέον σαφές σε όλους μας ότι η “λύση” της ελαστικής εργασίας και της μόνιμης επαναλαμβανόμενης αναπλήρωσης δεν αποτελεί μια δημοσιονομική “αναγκαιότητα”, αλλά μια ξεκάθαρη πολιτική επιλογή του συστήματος: Χρειάζονται και θέλουν αναπληρωτές εκπαιδευτικούς, εργαζόμενους – λάστιχο, φθηνούς, ευέλικτους, εξαρτημένους από προγράμματα ΕΣΠΑ. Υποτακτικούς, δουλοπρεπείς, οικονομικά εξαθλιωμένους, χωρίς εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα. Αλλά πάνω από όλα θέλουν αναπληρωτές διασπασμένους – κατακερματισμένους σε υπο-κλάδους και υπό-ομάδες με διαφορετικά δήθεν συντεχνιακά συμφέροντα, να ανταγωνίζονται μεταξύ τους για “περισσότερα προσόντα”.
Το προσοντολόγιο (ν. 4589/2019) έρχεται να αποτυπώσει τις παραπάνω κατευθύνσεις. Σε αξιολογικούς πίνακες οι αναπληρωτές θα καλούνται να κυνηγούν «προσόντα». Δεκάδες αλλά και εκατοντάδες μήνες προϋπηρεσίας ακυρώνονται, αφού τους εξισώνει με τα ακαδημαϊκά κριτήρια, και συνθλίβονται τα εργασιακά δικαιώματα που απορρέουν από το πτυχίο και μόνο. 
Το προσοντολόγιο και ο ν.4589/19 αποτελεί άμεση και επιθετική αξιολόγηση των αναπληρωτών που οδηγεί σε απολύσεις. Δεν αφορά μονιμοποιήσεις στην εκπαίδευση. Εάν γίνουν οι ελάχιστες μονιμοποιήσεις που εξαγγέλλονται, θα είναι απλά η φάκα για να εδραιωθεί η νέα ανθρωποφαγική κανονικότητα στους εργαζόμενους της εκπαίδευσης.

Απαιτούμε:
• Κατάργηση του νόμου 4589/19 
• Μαζικούς μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών! Άμεσο μόνιμο διορισμό ΟΛΩΝ των αναπληρωτών που έχει ανάγκη το δημόσιο σχολείο σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση. ( Με δεδομένο ότι τα τελευταία χρόνια εργάζονται πάνω από 30000 αναπληρωτές.) 
• Να προσμετρηθεί και να υπολογιστεί ολόκληρη η προϋπηρεσία των αναπληρωτών για τις φετινές προσλήψεις!
• Πλήρη εξίσωση των εργασιακών, ασφαλιστικών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων των αναπληρωτών με αυτά των μονίμων – πλήρης προστασία της μητρότητας.
• Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους!
• Απαιτούμε το Υπουργείο να ανοίξει άμεσα την πλατφόρμα για νέες αιτήσεις, να επικαιροποιηθούν οι περσινοί πίνακες, ώστε να μην αποκλειστεί κανένας συνάδελφος.
• Κάλυψη της συντριπτικής πλειοψηφίας των κενών σε μία φάση το Σεπτέμβρη!
• Να μην αποκλειστεί κανένας συνάδελφος.

Έχει διαβαστεί 79 φορές

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

«Άτιμη Ασφαλιστική»

Από την εκδήλωση της "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ" στο Foyer στη Βέροια(27/12/19)

 

Οι ερωτήσεις της "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ" προς την Έφη Αχτσιόγλου

 

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Τα Πιο Δημοφιλή

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Μερική συννεφιά
Μερική συννεφιά
Θερμοκρασία 19 °C
Άνεμος Ν 2-3 μποφόρ

Πέμπτη, 04 Ιουνίου

Μερική λιακάδα
Μερική λιακάδα
Θερμοκρασία 12 ως 26 °C
Άνεμος ΝΑ 2-4 μποφόρ

Παρασκευή, 05 Ιουνίου

Περιοδικά σύννεφα
Περιοδικά σύννεφα
Θερμοκρασία 15 ως 26 °C
Άνεμος Α 1-2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 102 επισκέπτες και 0 μέλη.

Αρχική σελίδα για κινητά