Παρασκευή, 18 Οκτ, 2019

• Ο Τάσος Μπαρτζώκας εισηγητής της κυβερνητικής πλειοψηφίας στο νομοσχέδιο για την διαφύλαξη της πολιτιστικής κληρονομιάς
  • Συνέντευξη με τον Θανάση Δέλλα Δημ. Σύμβουλο Βέροιας
  • Φτώχεια...και κοροϊδία!
  • Κλιμάκωση των παζαριών με φόντο τη «συμφωνία για εκεχειρία 120 ωρών» που ανακοίνωσε ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ
  • Πικετοφορία του ΠΑΜΕ στη Βέροια
  • Το νέο βιβλίο του θα παρουσιάσει στην «Ελιά» ο Τροχόπουλος
Ο Τάσος Μπαρτζώκας εισηγητής της κυβερνητικής πλειοψηφίας στο νομοσχέδιο για την διαφύλαξη της πολιτιστικής κληρονομιάς1 Συνέντευξη με τον Θανάση Δέλλα Δημ. Σύμβουλο Βέροιας2 Φτώχεια...και κοροϊδία!3 Κλιμάκωση των παζαριών με φόντο τη «συμφωνία για εκεχειρία 120 ωρών» που ανακοίνωσε ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ4 Πικετοφορία του ΠΑΜΕ στη Βέροια5 Το νέο βιβλίο του θα παρουσιάσει στην «Ελιά» ο Τροχόπουλος6

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/ΚΩΝ Π.Ε. ΗΜΑΘΙΑΣ :Ανακοίνωση για τη συνάντηση του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας κ. Παντή με τα μέλη των Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, της ΕΛΜΕ και της Ομοσπονδίας Γονέων και Κηδεμόνων

Την Παρασκευή 30-12-2016 στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας κ. Παντή με τα μέλη των Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, της ΕΛΜΕ και της Ομοσπονδίας Γονέων και Κηδεμόνων. Στη συνάντηση παραβρέθηκαν επίσης, ο Περιφερειακός Διευθυντής Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης κ. Ανανιάδης καθώς οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κ.Ουρσουζίδης και Αντωνίου.

Μας προξενούν εντύπωση οι παλινωδίες για τον τόπο της συνάντησης. Δεν μπορεί να μείνει απαρατήρητο επίσης πως η συνάντηση προγραμματίστηκε σε χρόνο που τα σχολεία ήταν κλειστά λόγω διακοπών. Και μόνο αυτά καταδείκνυαν από την αρχή την έκβαση μιας τέτοιας επαφής, τις προοπτικές της. Εν τέλει η συνάντηση κατέληξε να είναι συνάντηση κομματικού, κυβερνητικού χαρακτήρα .

Στη συνάντηση τέθηκαν από μέρους μας ως Σύλλογος εκπαιδευτικών Π.Ε. Ημαθίας έντονα τα γενικότερα προβλήματα που αφορούν την εκπαίδευση και ειδικότερα στο Νομό μας, και απορρέουν από τις αντιεκπαιδευτικές πολιτικές τόσων ετών που εφαρμόζει και η σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες Ε.Ε.-ΔΝΤ-ΟΟΣΑ. Ειδική Αγωγή, Διορισμοί, Αξιολόγηση-Αυτοαξιολόγηση, Συγχωνεύσεις σχολείων, Μεταφορά μαθητών, Νέο Ολοήμερο Νηπιαγωγείο και Δημοτικό, Ωράριο Νηπιαγωγών, Μεταφορά των Νηπιαγωγείων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό, Παράλληλη στήριξη, Εκπαίδευση Προσφυγόπουλων.

Ο Γενικός Γραμματέας κατά την εισήγησή του παρουσίασε τον γενικό σχεδιασμό του Υπουργείου αλλά δεν δεσμεύθηκε ουσιαστικά για κανένα από τα προβλήματα της εκπαίδευσης.  ΄Ολες οι αναφορές του Γ.Γ. αντιμετώπιζαν την εκπαίδευση με αυστηρά λογιστικούς όρους, «βλέποντάς τη» μέσα από το πρίσμα των μνημονιακών δεσμεύσεων προς τους δανειστές («δεν μπορούμε να έχουμε στοχευμένες δράσεις σε όλη την επικράτεια γιατί τα οικονομικά δεν μας το επιτρέπουν»).

Με ευχολόγια για πιθανή πραγματοποίηση διορισμών, με αναφορά στην αναγκαιότητα αξιολόγησης «άλλου τύπου», με υποσχέσεις για τις μεταφορές μαθητών και την Ειδική Αγωγή, με συνεχείς υπεκφυγές για τα υπόλοιπα θέματα, «ΘΑ δούμε, ΘΑ μελετήσουμε, ΘΑ εξετάσουμε», τελικά η συνάντηση έληξε, όπως ήταν αναμενόμενο, χωρίς κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα.

Όλα δείχνουν , έπειτα και από τη συνάντηση με το Γ.Γ. του υπουργείου παιδείας αλλά και με τις συνεχείς δηλώσεις και έργα του υπουργού Κ. Γαβρόγλου και της κυβέρνησης, πως η επίθεση ενάντια στη δημόσια εκπαίδευση , ενάντια σε εκπαιδευτικούς και τελικά τους μαθητές μας, όχι μόνο δεν πρόκειται να σταματήσει αλλά αντίθετα ότι στο άμεσο μέλλον θα οξυνθεί.

Σε αυτήν την συνεχιζόμενη αντιλαϊκή, μνημονιακή πολιτική ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας δεν πρέπει να προσφέρει καμία ανοχή, κανέναν εφησυχασμό.

Συνεχίζουμε τον αγώνα μας μαζικά και παλεύουμε για ένα δωρεάν δημόσιο σχολείο που απαντά στις σύγχρονες πραγματικές ανάγκες των παιδιών μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.

Τα Πιο Δημοφιλή

Άνεμος ΝΑ 2 μποφόρ