Δεν πέρασε πολύς καιρός από τις θριαμβολογίες της κυβέρνησης με αφορμή την αναπροσαρμογή των συντάξεων για το 2026 και το κλίμα ευφορίας που καλλιεργούσε πριν τρεις βδομάδες για την αναπροσαρμογή του κατώτατου μισθού. Μόλις σε λίγους μήνες αποδείχθηκε πόσο άνθρακας ήταν ο θησαυρός, καθώς σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ ο επίσημος πληθωρισμός σε ... Περισσότερα
Δωρεάν ξενάγηση στους Βασιλικούς Τάφους της Βεργίνας την Κυριακή
Τελευταία ενημέρωση από Η Άλλη Άποψη
Στο πλαίσια του εορτασμού της 21 Φεβρουαρίου, Παγκόσμιας Ημέρας Ξεναγού, ο Σύνδεσμος Ξεναγών Θεσσαλονίκης και Βορείου Ελλάδος προσφέρει δωρεάν ξενάγηση στους Βασιλικούς Τάφους των Αιγών (Βεργίνα), την Κυριακή, 23/02/2020.
Την Κυριακή 23/02, ξεναγούμαστε στους Βασιλικούς Τάφους των Αιγών. Μέσα από τον πλούτο και την αίγλη των ευρημάτων, αλλά και των κτηρίων των Μακεδονικών τάφων, αναβιώνει η εποχή που οδήγησε στην ακμή του Μακεδονικού Βασιλείου, καθώς και τα γεγονότα που οδήγησαν στη δολοφονία του Φιλίππου Β΄ και την ανάληψη της εξουσίας από το γιο του, Αλέξανδρο Γ’ το Μέγα.
Σημείο συνάντησης: η είσοδος του αρχαιολογικού χώρου των Βασιλικών Τάφων (δίπλα στο ταμείο)
Ώρα συνάντησης: 12:00
Η είσοδος στους Βασιλικούς Τάφους των Αιγών κοστίζει 6 Ευρώ κατά άτομο. Νέοι έως 25 χρονών είναι δωρεάν.