Τετάρτη, 19 Αυγ, 2026

  • Μεγάλο Βλάχικο Γλέντι στο Σέλι
  • Κλοπή του λαού χωρίς τέλος, την ώρα που σκιαμαχούν για τα ψίχουλα
  • Νέα έκδοση από τη «Σύγχρονη Εποχή»: «Οι απείθαρχοι, μια ζωή δοσμένη στον αγώνα» του Σπ. Χαλβατζή
  • Νέα πρέσβειρα του Ισραήλ στην Ελλάδα
  • ΚΚΕ: Η πρόωρη αποπληρωμή μέρους του κρατικού χρέους προέρχεται από την ακρίβεια, την άδικη φορολογία του λαού και τους τσακισμένους μισθούς
  • Όλοι και όλες στο πλευρό των διωκόμενων συναδέλφων! Κάλεσμα σε παράσταση διαμαρτυρίας τη Δευτέρα 31 Αυγούστου, στις 11 π.μ., στη ΔΙΠΕ Ημαθίας
Μεγάλο Βλάχικο Γλέντι στο Σέλι1 Κλοπή του λαού χωρίς τέλος, την ώρα που σκιαμαχούν για τα ψίχουλα2 Νέα έκδοση από τη «Σύγχρονη Εποχή»: «Οι απείθαρχοι, μια ζωή δοσμένη στον αγώνα» του Σπ. Χαλβατζή3 Νέα πρέσβειρα του Ισραήλ στην Ελλάδα4 ΚΚΕ: Η πρόωρη αποπληρωμή μέρους του κρατικού χρέους προέρχεται από την ακρίβεια, την άδικη φορολογία του λαού και τους τσακισμένους μισθούς5 Όλοι και όλες στο πλευρό των διωκόμενων συναδέλφων! Κάλεσμα σε παράσταση διαμαρτυρίας τη Δευτέρα 31 Αυγούστου, στις 11 π.μ., στη ΔΙΠΕ Ημαθίας6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Πολεμικό δελτίο

Πολεμικό δελτίο θυμίζουν οι ειδήσεις των τελευταίων ημερών, που επιβεβαιώνουν ότι το σύστημα του κέρδους και το αντιλαϊκό, εχθρικό κράτος παίζουν κορόνα - γράμματα την ασφάλεια, ακόμα και τη ζωή του λαού.Ενας ακήρυχτος πόλεμος στον αγώνα της επιβίωσης και μέσα στους χώρους δουλειάς είναι σε εξέλιξη, αποκαλύπτοντας παντού το πραγματικό ... Περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της ΠΕΑΕΑ ΔΣΕ ενάντια στην Ελληνοαμερικάνικη Συμφωνία για τις Βάσεις

από Η Άλλη Άποψη
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της ΠΕΑΕΑ ΔΣΕ ενάντια στην Ελληνοαμερικάνικη Συμφωνία για τις Βάσεις

Η ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ για μια ακόμα φορά καταγγέλλει τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και τους πολέμους. Καταδικάζει την γκανγκστερική επίθεση των ΗΠΑ, σε Τρίτη χώρα, το Ιράκ και τη δολοφονία κρατικών παραγόντων του Ιράν και του Ιράκ. Σ’ αυτό το πολεμικό κλίμα, συνέβη και τραγικό ατύχημα με την κατάρριψη του ουκρανικού επιβατηγού αεροπλάνου με πολλές δεκάδες ανυποψίαστα θύματα, που φέρνει ακόμη πιο κοντά το ενδεχόμενο νέας πολεμικής ανάφλεξης. Ενώ οι πρόσφατες ενέργειες των ιμπεριαλιστικών κρατών στη Λιβύη, των ίδιων που άρχισαν τον πόλεμο το 2011, προετοιμάζουν νέες πολεμικές επεμβάσεις σε αυτή τη χώρα.

Οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις ενάντια στις παραπάνω χώρες γίνονται στο πλαίσιο των εδνοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών ανάμεσα σε ΗΠΑ-ΕΕ (ιδιαίτερα τη Γερμανία), Ρωσία, Κίνα για τον έλεγχο των ενεργειακών πηγών, των πρώτων υλών, των αγωγών και των δρόμων μεταφοράς τους. Σ' αυτούς τους ανταγωνισμούς εμπλέκονται και περιφερειακές δυνάμεις και οι μεταξύ τους αντιθέσεις, όπως Τουρκία, Ισραήλ, Ιράν, Αίγυπτος, Σαουδική Αραβία κ.ά. Στο ίδιο πλαίσιο εντάσσονται και οι ανταγωνισμοί Ελλάδας-Τουρκίας με τις προκλητικές ενέργειες αμφισβήτησης κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας από την Τουρκία.

Στην ιμπεριαλιστική δράση στην περιοχή συμμετέχει ενεργά και η Ελλάδα, τόσο με την προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, όσο και με τη σημερινή της ΝΔ, μετατρέποντας τη χώρα και το λαό μας σε πολεμικό στόχο. Όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις εμπλέκουν την Ελλάδα στα ιμπεριαλιστικά σχέδια των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ καθώς συμμετέχουν παραχωρώντας βάσεις και άλλες στρατιωτικές υποδομές (λιμάνια, Σούδα, αεροδρόμια κ.λπ.). Ενώ η σημερινή κυβέρνηση, συμμετέχοντας σε στρατιωτικές αποστολές έξω από τα σύνορά μας στα πλαίσια του ΝΑΤΟ, ετοιμάζεται να στείλει όπλα και στρατό στη Σαουδική Αραβία, αλλά και τη Λιβύη.

Δυναμώνουμε τον αγώνα ενάντια στην εμπλοκή της χώρας στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και πολέμους. Έχοντας επεξεργαστεί ένα πλαίσιο στόχων που ανταποκρίνονται πραγματικά στην αντιιμπεριαλιστική αντιπολεμική διεθνιστική πάλη του λαού μας.

Παλεύουμε:

Να ακυρωθεί η στρατιωτικοπολεμική συμφωνία Ελλάδας - ΗΠΑ.

Να κλείσουν και να ξηλωθούν όλες οι αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις στη χώρα, να μη γίνει ορμητήριο πολεμικών επεμβάσεων.

Να μην στείλει η Ελλάδα όπλα και στρατό σε άλλη χώρα.

Να γυρίσουν στην Ελλάδα όλες οι στρατιωτικές δυνάμεις που δρουν έξω από τα σύνορα της χώρας μας.

Καμιά αλλαγή των συνόρων και των Συνθηκών που τα κατοχυρώνουν

Αποδέσμευση της Ελλάδας από τις ιμπεριαλιστικές συμμαχίες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

Δυναμώνουμε την αλληλεγγύη μας με όλους με τους λαούς, ιδιαίτερα δε με αυτούς που δολοφονούν οι ιμπεριαλιστές.

 

 

 

 

Έχει διαβαστεί 371 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Γλυκιά γιασεμιά μου

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 427 επισκέπτες και 0 μέλη.