Τετάρτη, 19 Αυγ, 2026

  • Μεγάλο Βλάχικο Γλέντι στο Σέλι
  • Κλοπή του λαού χωρίς τέλος, την ώρα που σκιαμαχούν για τα ψίχουλα
  • Νέα έκδοση από τη «Σύγχρονη Εποχή»: «Οι απείθαρχοι, μια ζωή δοσμένη στον αγώνα» του Σπ. Χαλβατζή
  • Νέα πρέσβειρα του Ισραήλ στην Ελλάδα
  • ΚΚΕ: Η πρόωρη αποπληρωμή μέρους του κρατικού χρέους προέρχεται από την ακρίβεια, την άδικη φορολογία του λαού και τους τσακισμένους μισθούς
  • Όλοι και όλες στο πλευρό των διωκόμενων συναδέλφων! Κάλεσμα σε παράσταση διαμαρτυρίας τη Δευτέρα 31 Αυγούστου, στις 11 π.μ., στη ΔΙΠΕ Ημαθίας
Μεγάλο Βλάχικο Γλέντι στο Σέλι1 Κλοπή του λαού χωρίς τέλος, την ώρα που σκιαμαχούν για τα ψίχουλα2 Νέα έκδοση από τη «Σύγχρονη Εποχή»: «Οι απείθαρχοι, μια ζωή δοσμένη στον αγώνα» του Σπ. Χαλβατζή3 Νέα πρέσβειρα του Ισραήλ στην Ελλάδα4 ΚΚΕ: Η πρόωρη αποπληρωμή μέρους του κρατικού χρέους προέρχεται από την ακρίβεια, την άδικη φορολογία του λαού και τους τσακισμένους μισθούς5 Όλοι και όλες στο πλευρό των διωκόμενων συναδέλφων! Κάλεσμα σε παράσταση διαμαρτυρίας τη Δευτέρα 31 Αυγούστου, στις 11 π.μ., στη ΔΙΠΕ Ημαθίας6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Πολεμικό δελτίο

Πολεμικό δελτίο θυμίζουν οι ειδήσεις των τελευταίων ημερών, που επιβεβαιώνουν ότι το σύστημα του κέρδους και το αντιλαϊκό, εχθρικό κράτος παίζουν κορόνα - γράμματα την ασφάλεια, ακόμα και τη ζωή του λαού.Ενας ακήρυχτος πόλεμος στον αγώνα της επιβίωσης και μέσα στους χώρους δουλειάς είναι σε εξέλιξη, αποκαλύπτοντας παντού το πραγματικό ... Περισσότερα

Νίκη της Κούβας στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ – 191 χώρες υπέρ της άρσης του εμπάργκο

από Η Άλλη Άποψη
Νίκη της Κούβας στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ – 191 χώρες υπέρ της άρσης του εμπάργκο

Άλλη μια διπλωματική νίκη πέτυχε η Κούβα καθώς- για πολλοστή φορά- η συντριπτική πλειοψηφία των κρατών στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ τάχθηκαν υπέρ της άρσης του αποκλεισμού (εμπάργκο) που έχουν επιβάλλει στο νησί οι Ηνωμένες Πολιτείες. Μοναδική παραφωνία στην ψηφοφορία αποτέλεσαν οι ΗΠΑ και το Ισραήλ που, κατά πάγια τακτική τους, ψήφισαν ενάντια στην άρση. 

Μια σειρά αντιπροσωπειών από διάφορα κράτη ζήτησαν την άρση του βάρβαρου οικονομικού αποκλεισμού, υπογραμμίζοντας τον θετικό ρόλο της Κούβας στη διεθνή κοινότητα, τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που έχει επιδείξει η κουβανική κυβέρνηση, αλλά και τις μεγάλες προόδους που έχουν συντελεστεί σε κοινωνικό επίπεδο στη χώρα. Ταυτόχρονα, κορυφαίοι διπλωμάτες από μια σειρά χώρες χαρακτήρισαν «πισωγύρισμα» την στάση της κυβέρνησης Τραμπ που θέτει εμπόδια τόσο στις σχέσεις Κούβας-ΗΠΑ, όσο και στη διαδικασία ανάπτυξης της ίδιας της Κούβας. 

Εκπρόσωπος των αφρικανικών κρατών, αφού καταδίκασε τον οικονομικό αποκλεισμό, έκανε αναφορά στην σπουδαία συνεισφορά της Κούβας στους αγώνες των αφρικανικών λαών για ελευθερία, αλλά και την προσφορά του κουβανικού λαού σε προγράμματα ιατρικής περίθαλψης. «Οι λαοί της Αφρικής», ανέφερε, «θα θυμούνται για πάντα την συνεισφορά αυτή». Από τη δική του πλευρά, ο εκπρόσωπος της Βενεζουέλας χαρακτήρισε «παραβίαση του διεθνούς δικαίου» και «εγκληματική ενέργεια» τον αποκλεισμό της Κούβας από την κυβέρνηση των ΗΠΑ και πρόσθεσε ότι η συνέχιση του εμπάργκο αποτελεί εμπόδιο στην σχέση του κουβανικού λαού με τη διεθνή κοινότητα.

Σε μια προσπάθεια να υπεραμυνθεί της στάσης της κυβέρνησης Τραμπ, η πρέσβης των ΗΠΑ στον ΟΗΕ Νίκι Χάλεϊ χαρακτήρισε «πολιτικό θέατρο» την ψηφοφορία, λέγοντας πως- παρά την ψήφο της- η αμερικανική κυβέρνηση θα σταθεί… αλληλέγγυα απέναντι στον κουβανικό λαό! Σύμφωνα με το λατινοαμερικάνικο τηλεοπτικό δίκτυο Telesur, η Χάλεϊ δέχθηκε πυρά από εκπροσώπους άλλων χωρών, όπως αυτός της Βολιβίας που υπενθύμισε την υποκριτική στάση των ΗΠΑ οι οποίες, απ’ τη μια επιθυμούν να διδάξουν σε όλους τη δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα και από την άλλη καταστρατηγούν το διεθνές δίκαιο, διατηρώντας φυλακές-βασανιστήρια όπως αυτή του Γκουαντανάμο.

Έχει διαβαστεί 472 φορές

Αναζήτηση

Γλυκιά γιασεμιά μου

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 491 επισκέπτες και 0 μέλη.