Κυριακή, 19 Απρ, 2026

  • Μία ενδιαφέρουσα βιβλιοπαρουσίαση
  • Εκδήλωση του ΚΚΕ στη Βέροια
  • ΚΚΕ: Δεν απαλλάσσονται οι ευθύνες του Μ. Λαζαρίδη και της κυβέρνησης από την καθυστερημένη παραίτησή του
  • Παραιτήθηκε ο Λαζαρίδης δηλώνοντας πως θα συνεχίσει να υπηρετεί τις σάπιες αξίες και την βάρβαρη πολιτική, που έχει «σπουδάσει»
  • 39ο Συνέδριο ΓΣΕΕ: Νομιμοποιήσεις της νοθείας από την πλειοψηφία
  • Ομόφωνα ένοχος ο πρώην αστυνομικός της Βουλής για την κακοποίηση και το βιασμό της συζύγου και των ανήλικων παιδιών του
Μία ενδιαφέρουσα βιβλιοπαρουσίαση1 Εκδήλωση του ΚΚΕ στη Βέροια2 ΚΚΕ: Δεν απαλλάσσονται οι ευθύνες του Μ. Λαζαρίδη και της κυβέρνησης από την καθυστερημένη παραίτησή του3 Παραιτήθηκε ο Λαζαρίδης δηλώνοντας πως θα συνεχίσει να υπηρετεί τις σάπιες αξίες και την βάρβαρη πολιτική, που έχει «σπουδάσει»4 39ο Συνέδριο ΓΣΕΕ: Νομιμοποιήσεις της νοθείας από την πλειοψηφία5 Ομόφωνα ένοχος ο πρώην αστυνομικός της Βουλής για την κακοποίηση και το βιασμό της συζύγου και των ανήλικων παιδιών του6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Βούρκος

Βούρκος

Από πού να το πρωτοπιάσει κανείς με τον τραγικό θάνατο της 19χρονης στην Κεφαλονιά...Από την ευκολία με την οποία τα ναρκωτικά κυκλοφορούν σε έναν «τουριστικό παράδεισο»; Από τον σάπιο κόσμο του διαδικτύου και των social media, όπου σε κάθε στροφή παραμονεύει κι ένας μεγαλύτερος κίνδυνος; Από τις «αξίες» όπως «ο θάνατός σου η ζωή μου» ... Περισσότερα

Στο 30% εκτινάχθηκε η μέση συμμετοχή στα φάρμακα!

από Η Άλλη Άποψη

Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους

Το 2015 οι ασθενείς υπολογίζεται ότι θα δώσουν από την τσέπη τους για φάρμακα πάνω από 1,7 δισ. ευρώ (στοιχεία Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας), πληρώνοντας: Συμμετοχές για φάρμακα που αποζημιώνει ο ΕΟΠΥΥ, εξολοκλήρου τα φάρμακα της αρνητικής λίστας (σ.σ. συνταγογραφούνται από γιατρούς, αλλά δεν αποζημιώνονται), τα Μη Συνταγογραφούμενα Φάρμακα (ΜΗΣΥΦΑ) και το 1 ευρώ ανά συνταγή.

Τα έτη 2016 - 2018, ο ΕΟΠΥΥ θα δώσει για φάρμακα 1,94 δισ. ευρώ. Δηλαδή, 52 εκατ. ευρώ λιγότερα από το 2015. Επομένως, οι επιβαρύνσεις των ασθενών θα είναι ακόμη μεγαλύτερες.

Οι συνεχείς, δραστικές μειώσεις στη δημόσια φαρμακευτική δαπάνη (από 5,2 δισ. ευρώ το 2009, στα 2 δισ. ευρώ το 2015) οδήγησαν στην εκτόξευση της μεσοσταθμικής συμμετοχής των ασφαλισμένων από το 9% (2009) στο 30% (2015). Δηλαδή, κράτος και ασφαλιστικά ταμεία πλήρωσαν κατά 57,7% λιγότερα, ενώ οι ασφαλισμένοι πλήρωσαν ως συμμετοχή 43,1% περισσότερα, χωρίς να υπολογίζονται τα φάρμακα που δεν αποζημιώνονται και πληρώνονται εξολοκλήρου από τους ασθενείς.

Ετσι, αυξάνεται ο αριθμός αυτών που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα και στερούνται τα απαραίτητα για την υγεία και τη ζωή τους φάρμακα. Για παράδειγμα, οι καρδιοπαθείς που αναγκάστηκαν να κόψουν τα φάρμακά τους αυξήθηκαν από 13% το 2014, σε 16,5% το 2015 (Συνέδριο Κλινικής Καρδιολογίας).

Έχει διαβαστεί 478 φορές

Αναζήτηση

Γλυκιά γιασεμιά μου

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 285 επισκέπτες και 0 μέλη.