Τετάρτη, 19 Ιούν, 2019

  • Ο «καημός» τους για τη «μεσαία τάξη»...
  • ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΓΕΝΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΤΗΣ ΕΕ: Καλεί την Τουρκία σε «αυτοσυγκράτηση» και την απειλεί γενικώς... με «κατάλληλα μέτρα»
  • ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ: Την 1η Ιούλη το debate των πολιτικών αρχηγών
  •  Στο Δασαρχείο Νάουσας και στο ΚΔΑΠμΕΑ η Φρόσω Καρασαρλίδου
  • Φωτιές του Αγιαννιού 2019 στην Κυριώτισσα
  •  ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ: Συνεχίζει να σπάει ρεκόρ το «ματωμένο» πρωτογενές πλεόνασμα
Ο «καημός» τους για τη «μεσαία τάξη»...1 ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΓΕΝΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΤΗΣ ΕΕ: Καλεί την Τουρκία σε «αυτοσυγκράτηση» και την απειλεί γενικώς... με «κατάλληλα μέτρα»2 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ: Την 1η Ιούλη το debate των πολιτικών αρχηγών3  Στο Δασαρχείο Νάουσας και στο ΚΔΑΠμΕΑ η Φρόσω Καρασαρλίδου4 Φωτιές του Αγιαννιού 2019 στην Κυριώτισσα5  ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ: Συνεχίζει να σπάει ρεκόρ το «ματωμένο» πρωτογενές πλεόνασμα6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Εγγύηση...

print
email
από Η Άλλη Άποψη
Εγγύηση...

Τις τελευταίες αυτές μέρες πριν από τις εκλογές, τα εκβιαστικά διλήμματα και οι ψεύτικες προσδοκίες στο λαό από την πλευρά της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ χτυπάνε «κόκκινο». Ουσιαστικά, ζητάει «ψήφο εμπιστοσύνης» και «ανοχής» για συνέχιση της αντιλαϊκής πολιτικής, που τσακίζει τη ζωή του λαού για να δίνει απλόχερα στους επιχειρηματικούς ομίλους.

Τις προηγούμενες μέρες, έφτασε να ισχυριστεί ο πρωθυπουργός ότι τάχα το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί «εγγύηση» για το λαό. Οτι θα εξασφαλίσει μείωση φορολογίας, φτηνή Ενέργεια, αξιοπρεπή δουλειά για τους νέους και αποκατάσταση των απωλειών των συνταξιούχων.

Θέλει πολύ θράσος! Να εμφανίζεται ως εγγύηση για το λαό η κυβέρνηση που χέρι χέρι με ΝΔ και ΚΙΝΑΛ, συνεχίζοντας το έργο των κυβερνήσεών τους, εγγυάται στο κεφάλαιο και την ΕΕ στενό «δημοσιονομικό πλαίσιο», περικοπές που συντρίβουν ασφαλιστικά δικαιώματα, Υγεία, Πρόνοια, Παιδεία.

Η κυβέρνηση, που εγγυάται ματωμένα πλεονάσματα, προνόμια για το κεφάλαιο και ψίχουλα στο λαό, από το τραπέζι των κερδών των επιχειρηματικών ομίλων.

Η κυβέρνηση, που εγγυάται ότι θα μείνει απείραχτο όλο το αντεργατικό - αντιλαϊκό μνημονιακό πλαίσιο, που εγγυάται με τις πράξεις της την εφαρμογή όλης της στρατηγικής της ΕΕ, σε όλους τους τομείς (ΚΑΠ, «απελευθέρωση» Ενέργειας κ.λπ.), πολιτική που ξεκληρίζει αγρότες και μικρούς επαγγελματίες, διευρύνει την ενεργειακή φτώχεια κ.ά.

Που η πολιτική της «εγγυάται» στους νέους εργασιακή ζούγκλα και δουλειά - «λάστιχο» με ημερομηνία λήξης, ανεργία και προγράμματα ανακύκλωσής της.

Η ΝΔ, στον ανταγωνισμό της με την κυβέρνηση, φωνάζει υπέρ των αντιλαϊκών αναδιαρθρώσεων της ΕΕ και του κεφαλαίου, δεσμεύεται για την υλοποίησή τους, την ίδια ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση τις εφαρμόζει στα μουγκά και κοροϊδεύει το λαό ότι αποτελεί εγγύηση για τα συμφέροντά του.

Από κοντά και το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ που ψάχνει ρόλο συγκολλητικής ουσίας στα επόμενα αντιλαϊκά σχήματα, όπως και τα υπόλοιπα αστικά κόμματα.

Απέναντι σε όλους αυτούς, που ο λόγος και η πράξη τους είναι «συμβόλαιο» για το κεφάλαιο, το ζήτημα για το λαό είναι την επόμενη μέρα να δίνει από καλύτερες θέσεις τη μάχη ενάντια σε παλιά και νέα αντιλαϊκά μέτρα, για την ανάκτηση των απωλειών και για να ικανοποιηθούν οι δικές του σύγχρονες ανάγκες.

Έχει διαβαστεί 30 φορές
Ως εδώ!
Προηγούμενο άρθρο
Ως εδώ!
Να απορριφθούν!
Επόμενο άρθρο
Να απορριφθούν!

Αναζήτηση

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Τα Πιο Δημοφιλή

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Περιοδικά σύννεφα
Περιοδικά σύννεφα
Θερμοκρασία 23 °C
Άνεμος Β 1-2 μποφόρ

Τετάρτη, 19 Ιουνίου

Μερική λιακάδα με καταιγίδες
Μερική λιακάδα με καταιγίδες
Θερμοκρασία 18 ως 29 °C
Άνεμος Α 1-2 μποφόρ

Πέμπτη, 20 Ιουνίου

Περιοδικά σύννεφα
Περιοδικά σύννεφα
Θερμοκρασία 19 ως 28 °C
Άνεμος Α 1-2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 144 επισκέπτες και 0 μέλη.

Αρχική σελίδα για κινητά