του Αλέκου ΧατζηκώσταΣτη Νάουσα η Δημοτική Αρχή παραχωρεί μέρος του νερού σε εταιρεία εμφιάλωσης. Στη Βουλή ψηφίστηκε πρόσφατα νόμος με τίτλο "Επέκταση αρμοδιοτήτων της Εταιρείας Υδρεύσεως και Αποχετεύσεως Πρωτευούσης και της Εταιρείας Υδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης, ενίσχυση της Ρυθμιστικής Αρχής Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων... Περισσότερα
«Είσοδο επί πληρωμή» στη Βενετία αποφάσισε το ιταλικό κοινοβούλιο
από Η Άλλη Άποψη
«Είσοδο επί πληρωμή»των Ιταλών και ξένων τουριστών που επισκέπτονται τη Βενετία, αποφάσισε το κοινοβούλιο τηςΡώμης.
Με τον τρόπο αυτό ουσιαστικά αντικαθίσταται ο φόρος διαμονής, ο οποίος ισχύει σε όλες τις μεγάλες τουριστικές πόλεις της χώρας.
Το σχετικό ποσό, σύμφωνα με τον Τύπο, θα κυμαίνεται από2,5 μέχρι και 10 ευρώ, και θα καταβάλλεται από όλους τους επισκέπτες που φθάνουν στη «Γαληνοτάτη» με τραίνο, λεωφορείο, ιδιωτικό αυτοκίνητο και αεροπλάνο.
Ο δήμαρχος της πόλης,Λουίτζι Μπρουνιάροθεωρεί«πολύ σημαντικό το μέτρο για να μπορέσει να στηριχθεί μια πόλη μοναδικής ομορφιάς και αξίας».
Η μεγάλη πλειοψηφία των κατοίκων είναι της ίδιας άποψης, ιδίως λόγω του ότι η Βενετία δέχεται όλον τον χρόνο τεράστια τουριστική πίεση. Υπάρχουν και Βενετσιάνοι, όμως, οι οποίοι δηλώνουν στη δημόσια τηλεόραση Rai ότι το μέτρο αυτό (το οποίο περιέχεται στον κρατικό προϋπολογισμό του 2019), πρέπει να θεωρηθεί αντισυνταγματικό, διότι περιορίζει την ελευθερία κίνησης των πολιτών.
Σύμφωνα με τους πρώτους υπολογισμούς, ο«φόρος εισόδου»θα ενισχύσει τα ταμεία της Βενετίας με περίπου πενήντα εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο.